Günlük Ayakkabı Nasıl Olmalı? Günlük Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Günlük Ayakkabı Nasıl Olmalı? Günlük Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Günlük Ayakkabı Nasıl Olmalı? Günlük Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Ayaklarımız vücudumuzu taşıdığı için ayak sağlığımıza dikkat etmeliyiz. İşe doğru ayakkabı seçimi ile başlayabiliriz. Ayaklarımıza zarar vermeyecek modeli seçmek çok önemli. Sağlığın, şık olmaktan önce geldiğini unutmamalıyız. Bu nedenle günlük giyeceğimiz ayakkabıyı seçerken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar var.

Yüksek Topuklu Ayakkabılar Göründükleri Kadar Masum Değiller

Yüksek topuklu ayakkabılar şık ve kadınsı göründükleri için çoğu kadının gönlünü fethetse de sürekli kullanımda sağlık için tehlike arz ediyor. Topuklu ayakkabılar, vücudun yükünü ayağın ön bölümünde, tarakta toplar. Bu da aslında vücudun dengesini bozan bir durumdur. Sürekli ve uzun süre topuklu ayakkabı giymek ayakta ve belde şiddetli ağrılara sebep olabilir. Hatta ilerleyen süreçte ayakta ve parmakta şekil bozuklukları meydana gelebilir. Bu nedenle günlük ayakkabı seçerken topuk yüksekliğinin maksimum 3-4 cm olması gerekmektedir.

Günlük Ayakkabı Seçerken Kullanılan Malzeme ve Ayakkabının Modeli Çok Önemli

Her şeyden önce ayakkabının yapımında kullanılan malzeme çok önemlidir. Kaliteli bir ayakkabı aldığınızdan emin olmalısınız. Özellikle yüzyıllardır tercih edilen doğal malzeme olan deri ayakkabı modellerini tercih etmelisiniz, deri yapısı gereği hava alabilen bir materyal olduğu için insan ayağı için en sağlıklı malzeme olan nitelendirilir özellikle ayakkabı özelinde.Ardından ayağınıza ne büyük ne küçük gelen; ayağınıza tam olan ayakkabıyı tercih etmelisiniz. Unutmayın, günlük giymek için bir model seçiyorsunuz, ayağınız rahat etmeli. Uzmanlar günlük ayakkabı için bileği kavrayan modelleri öneriyorlar. Ancak sürekli bileği kavrayan ayakkabılar giymek de bilekte kaslara zarar verecektir. Günlük giymek için mutlaka yedek ayakkabınız olmalı.

Günlük ayakkabı seçerken, ayakkabının gün boyu ayağınızda kalacağını hatırlayın. Bu nedenle ayaklarınızın şişme ihtimalini de hesaba katarak ayakkabıyı akşam saatlerinde deneyip satın almak daha iyi olacaktır. Eğer ayağınıza tam gelen numarayı bulamıyorsanız, buçuklu numaraları tercih edebilirsiniz. Örneğin 37 dar geliyor ama 38 de bol geliyorsa, 37,5 numara size iyi gelebilir. Satın aldığınız ayakkabıya bir deneme süresi verin. İlk bir hafta ayakkabı size rahat hissettiriyor ve ayağınızda ağrıya neden olmuyorsa bu ayakkabıyı günlük olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra seçtiğiniz ayakkabının ortopedik olması sizi çok daha fazla rahat ettirecektir. Ancak son dönemlerde moda olan ayakkabılar ortopedik değil. Bu nedenle mutlaka deneyerek ayakkabı almalısınız.  Ayakkabının sadece şıklığına ya da trend oluşuna kapılıp ayak sağlığınızı göz ardı etmemelisiniz. 


Etiketler: günlük ayakkabı,günlük ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenler,günlük nasıl rahat olmalı,rahat günlük ayakkabı seçiminde püf noktalar
Eylül 04, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR